Dari Meja Adiejin

By eddieputera

August 10, 2008

Category: Uncategorized

29 Comments »

It is time to move up the ladder, inching up as we drag our sorry souls carrying with us the burden of living. Some of us prevails, some just vanished while some others would still be in the dark. I lost the password to the wordpress user account and then misplaced the backup codes during my desperate attempt to tidy up my server space. Hence I am unable to update some sites that I administer. You can call it a blunder or whatever that suits you, but what’s done is done. However I managed to dig up the postings up till around March 2008, so we should be orite.

In Solitude

But then, starting over can be refreshing and opens up new avenues to ponder and reflect upon. I’ve been blogging for a little over 4 years now and this is the 5th upgrade I think, from my humble beginning in March 2004. Much had happened, much had been written down, some remembered, some forgotten. This new edition would be as vulgar, as provocative, as insensitive, and probably the phase where I drop all the formalities and write without prejudice towards truthfulness, and almost definite that, it would be as exciting as before. I chose minimal colours this time, black being the symbol of my strength and rigidness and white being the ultimate colour that I wanted my soul to be.

O8-o8-o8 was my 41st Birthday. Nothing special about it but I wasn’t amused when almost every national newspaper had Anwar Ibrahim’s face on the front page. That set my devilish thoughts into motion and could not help wondering how one human being can cause so much chaos. I just have one doa for you wahai Anwar.

“Ya Allah, jika Anwar Ibrahim ini satu manusia yang tulus, satu manusia yang betul betul jujur dalam apa yang diperjuangkan, jikalau dia ini satu manusia yang betul betul mahu akan kebenaran, maka Ya Allah, kau permudahkan lah usaha manusia ini dan berkatilah usaha beliau.

Tetapi Ya Allah, jika manusia bernama Anwar ini betul betul pembohong, betul betul suka bontot lelaki, betul betul tukang liwat, atau seorang yang mempermain mainkan sentiment rakyat dan memutar belitkan kepala otak rakyat demi kepentingan dia untuk jadi PM, maka Ya Allah, kau letakkanlah segala bala dan petaka kepada manusia bernama Anwar ini dan keluarga beliau. Dan kau laknatlah manusia ini.”

Ok, cukup about mamat tuh dan cukup dulu buat kali ini….Happy Monday..

Advertisements

29 Responses to “Dari Meja Adiejin”

  1. Eddie dear, i have the same doa. So fed-up with both Anwar and Najib, the Malays need a real, genuine leader with the charisma like Leftenan Adnan. Too many “pondan and bapok” as Malays Leaders baik di UMNO or opposition they have no telog now Islam dipermain2kan by the pagan. Time to call back Hang Jebat and get rids the Pondan and the pagans.

  2. Ahhhh…. i like, i like.

    The new look.

    And the posting too. hehehe…

    Happy Birthday!

  3. Waah.. shanteks…shanteks..
    Kalau tak hilang password, tak dapatlah this new look, eh…? Mak Lijah selalunya cuba new look every besday, tapi tahun ni terlebih sibuk sampai terlupa plak.

    Mak Lijah rasa sangat buhsan dengan the pathetic condition of our country now. Dulu bangga gak bila sebut “I am Mak Lijah from Malaysia.” Sekarang, kalau orang tak tanya, tak cakap.

  4. Jin, this is your best layout ever. Like the simplicity very much. Now that you are all settled down, keep on writing and amusing the rest of us who are still stuck in blogland. Happy belated birthday Jin! Awat tak habaq awai2, boleh dapat kek lagi.

  5. I also shared the same doa as yours. Amin

  6. saya juga berdoa sedemikian but omit the vulgar part ie buntut and liwat.
    Betul saya agree kalau betul lah dia di aniaya maka doa orang yang dianiaya itu lah paling makbul.

    wasalam

    keep up the good write up…

  7. selamat hari tua…ehhhh, hari jadi to u adiejin….u’re the best!!!

  8. eh i commented semlm asal tak keluar ek?

    happy belated birthday adiejin. dah tua kau hahahaha!!!! jgn marah!!!

  9. Jika anwar benar-benar seorang peliwat, maka dialah yg patut mendapat bala, bukannya isteri dan anak-anaknya, mereka tidak bersalah. Laknatullah hanya untuk anwar jika dia ‘peliwat’.

  10. EEEE banyaknya komputer kau.. kau kaya ye jinn…

  11. First of all A HAPPY BELATED 41ST B’DAY …SEMOGA SEGALA YG DI DOAKAN AKAN TERKABUL OLIH NYA.

    Can’t agree more with your doa *wink*

  12. Aminnn..

    fed up dengan depa ni sampai maleh dah baca paper. Dalam keadaan ekonomi yang kuncup kembang dan keadaan rakyat yang semakin terbeban ni.. masih depa nak rebut kuasa, fitnah menfitnah, gila $$ dan seribu macam gila lagi..

    Pak Jin
    jomlah join charity ride easyrider 16 ogos ni

  13. Finaaaaaaaaaaaaaaaaally!!!! Ok, now that you’re back, at least one posting per week, yeah bro? Btw, now that Samy’s not in parliament, maybe you should look at some other ‘idols’ for ideas… I love the Ibrahim-Karpal ‘katak duduk’ episode. He’s from K’tan kan? U’ve already got sthg in common there….

  14. Amin..I have the same doa too..I just want the truth.

  15. eh dah lama saya tak kesini.. ada update ghupernya.. Happy birthday adiejin.. muda lagi hangpa no! sweet 14 gitu.. hehehe meh sini ummi nak belanja makan. boleh?

  16. Neeza amin doa abang Jin… semoga kebenaran terserlah segera kan.. dunia sekarang ni too much tipu muslihat. we don’t know who’s right, who’s wrong. kita mintak Allah saja yang tunjukkan..

    oh ye.. happy birthday ya.. neeza ingat blog tak update sebab bl0spot tak tunjuk updated ponngggg.. tapi biasalah bl0gspot tu kan.. 😉

  17. Eddie…malas nak cakap pasal politik dah…ari ni akak free kejap…dptlah curi2 masuk blog kengkawan…rindunyaaaa….sekali masuk blog djin…nampak cantik…kemas…sejuk mata memandang…ada plak gambar dia…ilang rindu dah…hehehehhe

  18. happy belated birthday…!!! moga sentiasa ceria & kelakau sokmo2..

    bosan la dengan politik msia ni, takde modal dah.. nasib baik ada olimpik, dapat cover kes2 haru biru tu.. baca paper pun ikut style utusan zaman, baca belakang dulu..

  19. yeayyyy,djin is back!

  20. Kalau ya pun, kenapa nak doa laknat ke keluarga Anuar? Sampai hati. Actually according to my own wisdom, there is a reason why people like Anuar and Najib and siapa tu yang menantu Pak Lah tu, ada di muka dunia Malaysia ni. Kenapa harus hendak bersumpah-sumpah dan berlaknat sesama sendiri. Quran sudah banyak menceritakan contoh-contoh, kata-kata manusia munafikin. Doa lah yang baik-baik sahaja.

    Semalam, menonton Antony B’s in Singapore. Dia kata kat S’pore, tak ada homeless, tak ada orang bawah poverty level. Then terfikir kat M’sia ….kalut habis dok berlawan benda tak guna..

    Saya hanya berdoa, orang kita jadi cerdik dan waras dan berdikari, dan Negara terus aman hingga ke anak-cucu-cicik orang lain. Ameen.

  21. (turunnya fitnah seperti turunnya air hujan)
    Hadis riwayat Usamah ra.:
    Bahwa Nabi saw. menaiki salah satu bangunan tinggi di Madinah, kemudian beliau bersabda: Apakah kalian melihat apa yang aku lihat? Sesungguhnya aku melihat tempat-tempat terjadinya fitnah di antara rumah-rumahmu bagaikan tempat turunnya air hujan
    (Sahih Muslim)

    Abu Said al-Khudri RA berkata, Rasulullah SAW bersabda,

    “Dunia ini akan dipenuhi oleh kezaliman dan penyelewengan. Ketika itulah seorang lelaki dari kaum kerabatku akan muncul dan memerintah dunia. Dia akan memenuhkan bumi ini dengan keadilan dan kesaksamaan, (tempo pemerintahannya) selama tujuh atau sembilan tahun.” (Imam Ahmad)

    Huru-hara yang dimaksud di sini bukan semata-mata peperangan. Huru-hara akibat kerusakan akhlak lebih parah dan berpanjangan. Sebab itulah dikatakan huru-hara, bukan peperangan. Semua ini berlaku akibat manusia sudah tidak mengenal Tuhan, tidak sayang kepada Tuhan, meninggalkan Tuhan, sangat tamak dengan dunia yang sementara ini, mengejar dunia, berebut dunia, dan sangat takut mati. Akibat dari itu semua, timbullah berbagai masalah dalam diri dan masyarakat, kemudian merebak ke seluruh negara, dan akhirnya sampai ke seluruh dunia.

  22. doa kv pun macam tu jugak. Byk keliru aaa!!!

  23. I agree…

    It’s turned into a political circus… I’m just sick of Malaysian politics…period.

  24. Nice new look.

    And about time the govt is shaken up and given a nice new look, too.

  25. Edi.. Pening ahhh pasal politik ni.. Tahun ni lupa aaaar ko nya birthday tapi bila ingatkan balik dulu2 haku ingat ke.. anyway doa aku ni ikhlas

    “Selamat Hari Ulangtahun adik Edi.. muga bertambah hensem.. bertambah panjang umur.. bertambah rezeki..”

  26. amboi adiejin kerja kuat sungguh, sampai 3 screens!! saya sokong doa adiejinlah… 🙂

  27. I thought I was the one who hasn’t been around hopping! Rupanya orang bercomputer tiga lagi dahsyaaaaat! Oit – cepatlah update!!

  28. ada dua komputer satu laptop. tak leh bagi satu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: